Ero sivun ”Etusivu” versioiden välillä

Kohteesta Nimiwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Rivi 19: Rivi 19:
   
   
'''Viikon nimi:''' '''[[Lauritsa]] (9.3.2012)'''
+
'''Viikon nimi:''' '''[[Mirmilla]] (13.3.2012)'''
   
 
----
 
----

Versio 13. maaliskuuta 2012 kello 14.06

SUOMEN ETUNIMET: NIMIWIKI

Tältä wiki-sivustolta löydät kasvavat kokoelmat Suomessa 1800-, 1900- ja 2000-luvuilla käytössä olleita etunimiä, Suomessa ennen Väestörekisteriä käytössä olleita nimiä, nimiehdotuksia sekä nimitietoutta.


Suomen etunimien luettelo (ks. Nimihaku) on maamme ainoa julkinen suomalaisten etunimien laaja kokoelma. Nykyisellään siitä löytää nimensä 99 % suomalaisista. Luetteloon on kerätty 90 366 eri etunimeä 5.8.2011 mennessä.

Termi 'etunimi' kattaa niin ensimmäiset kuin jälkimmäisetkin etunimet. Kokoelma sisältää myös yhdysviivalliset ja -viivattomat nimet sekä matro- ja patronyymit. Nimiä ei ole jaoteltu sukupuolen mukaan, sillä yllättävän monet niistä ovat olleet käytössä molemmilla sukupuolilla. Tilastotietoa yksittäisistä nimistä löytyy parhaiten Väestörekisterikeskuksen Nimipalvelusta.

Väestörekisterikeskuksen tietojärjestelmä sisältää myös ulkomaista alkuperää olevia etunimiä. Kaikkia tietokannassa olevia etunimiä ei siis voida automaattisesti hyväksyä vastasyntyneelle lapselle Suomessa.

Maamme suomen- ja ruotsinkielisten nimipäiväkalenterien oikeudet omistaa Helsingin yliopisto (laki Helsingin yliopistosta 854/91, 5 §). Tästä syystä käytämme Suomen etunimien luettelossa ainoastaan lyhenteitä kalenterinimien merkkeinä.

Etunimien keräystyö on edennyt massaälyprojektina Etunimet-postituslistalla.


SISÄLLYSLUETTELO


Viikon nimi: Mirmilla (13.3.2012)


Nimihaku


Kaikki Viikon nimi -artikkelit


Vanhoja nimiä


Toihanimiä


Suomalaisia etunimioppaitaMediawikin ohjeet