Adea

Kohteesta Nimiwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Adeaa voisi sanoa tyypilliseksi Suomessa 2000-luvulla esiin nousseeksi trendinimeksi. Kantajia sillä on tällä hetkellä alle 30 naista; ennen vuotta 2000 heitä oli vain muutama.

Netin vauvannimipalstoilla vilahtaa suhteellisen usein nimityyppi Adea, Edea, Elea. Muodikkaan lyhyet, vokaalialkuiset nimet ovat olleet valttia koko 2000-luvun; ripaus fantasiahenkisyyttäkään ei ole pahaksi. Monessa uudessa nimessä äänneasu on tärkein valintakriteeri: Adea lienee yksi näistä näennäisen "sisällöttömistä" nimistä. Nimi on saatettu löytää samannimisen kauhajokisen huonekaluvalmistajan mainoskampanjoista. Adealle löytyy kuitenkin vastineita maailmalta, mm. Adéa Ranskassa ja etenkin Kanadan Quebecissä. Myös Ruotsissa tunnetaan erittäin harvinaisena nimi Adea. Nimen taustat eivät ole tiedossa: jotkin lähteet viittaavat heprean kieleen, toiset germaanisiin Adel-ryppään nimiin.

Edea on suomalainen etnomusiikkiyhtye. Se edusti maatamme euroviisuissa vuonna 1998. Edea on valittu etunimeksi alle 10 kertaa, kaikki 2000-luvulla.


(REA UOTILA-LINDQVIST 24.7.2012)